Víš, co všechno patří mezi zemědělské produkty a jak se zpracovávají? Co všechno se z nich dá vyrobit? Vyzkoušej si různé možnosti zpracování ovoce, zeleniny a bylinek - mražení, pečení, vaření, sušení, zavařování, lisování, moštování nebo si namíchej svůj vlastní čaj. Vše, co vytvoříš, pak také ochutnáš, pěkně zabalíš a zjistíš, zda to není právě tvoje životní cesta.
Nabízíme ti:
- dozvíš se, jaké druhy zemědělských produktů existují a jaké je jejich prvotní zpracování
- vyzkoušíš si různé způsoby zpracování ovoce a zeleniny podle toho, jaké je roční období a co právě dozrává
- naučíš se mnoho praktických dovedností v kuchyni a připravíš ochutnávku pro sebe a své kolegy a kamarády
- pracovat budeš v malé skupině (max. 12 účastníků) pod vedením zkušených lektorů v příjemném prostředí naší kuchyně
Kurz je určen pro toho, kdo:
- se zajímá o zdravé potraviny, jejich pěstování a zpracování
- nemá rád „éčky nabité“ hotové polotovary z obchodního domu
- rád experimentuje a tvoří
- rád ochutnává
Dozvíš se:
- vysvětlíme si, co je produkt a co je výrobek
- zopakujeme si zemědělské plodiny
- přiblížíme si hlavní hospodářská zvířata chovaná v ČR
- řekneme si, kdo je zpracovatel a jak se jím stát
- budeme hovořit o různých možnostech zpracování ovoce, zeleniny a bylinek a jejich přínosu pro zdraví
Dále tě čeká:
- praktická ukázka zpracování ovoce a zeleniny, mražení, pečení, vaření, ochutnávání, atd.
Pro přihlášení na program využijte zelenou ikonu "Přihlásit na program".